Alles wat u zoekt over dakbedekkingen

Ontvang gratis 6 aanbiedingen binnen 2 minuten!


Dakbedekking bestaande uit platen

Buiten dakpannen zijn er nog enkele andere materialen die geschikt zijn als dakbedekking. Denk aan leien, een dak van stro en dakbedekking platen. Over deze laatste variant kunt u hier meer lezen.

De keuze voor platen

Deze keuze hangt nauw samen met het type huis waarvoor ze bedoeld zijn. Bij een oude vakwerkboerderij zullen dakpannen de beste keuze zijn om de authentieke uitstraling te bewaren.

Bij moderne huizen echter heeft u echter meer keuze in materialen. Zo zijn er dakbedekking platen van metaal of aluminium te krijgen, waaraan enkele grote voordelen zitten. Op deze metalen platen zit vaak een motief van dakpannen waardoor het lijkt of dit een gewoon pannendak is. Enkele voordelen en nadelen van een metalen dak zijn de volgende:

  • De dakconstructie hoeft niet zo zwaar te zijn, omdat de metalen platen meestal een stuk lichter zijn dan de dakpannen.
  • Het plaatsen van de dakbedekkingplaten gaat een stuk sneller dan het pannen leggen.
  • De weersomstandigheden zijn niet van invloed op het plaatsen.
  • Het isolatiemateriaal is er al tijdens de productie in verwerkt.
  • De dakbedekkingplaten zijn in verschillende formaten te koop.
  • Tijdens een hagel of regenbui treedt er wel meer geluidshinder op.
  • De kritische kijker zal altijd blijven zien dat het een imitatiedak is.

De onderlinge verschillen van het materiaal

Buiten roestvrij metaal en het lichtere aluminium, is het ook mogelijk om dakbedekking platen van koper of zink te nemen. Koper zal na verloop van tijd onder de weersinvloeden gaan verkleuren. Dit geeft een mooie groene of bruine kleur die men vaak ook bij kerken ziet. Het is echter een materiaal dat niet voor iedereen is weggelegd, zeker ook vanwege de hoge kostprijs. Het heeft echter als grote voordeel dat het ook voor gebogen daken geschikt is en men kan het ook gebruiken voor de afwerking van de randen van een dak wat naderhand een mooi geheel oplevert.

Een zinken dak zal ook na verloop van tijd gaan verkleuren, omdat er zich een zilverkleurige patineerlaag gaat afzetten. Zink heeft een zeer lange levensduur en is erg onderhoudsvriendelijk.

Als u nog steeds geen keuze tussen de verschillende dakbedekkingplaten heeft kunnen maken, vraag dan bij een plaatselijk dakbedekkingbedrijf naar de mogelijkheden en een vrijblijvende offerte. Hier kunt u de offertes gratis aanvragen.

Reacties

Door Dirk Hermie op dinsdag 17 juni 2014 om 13u32
Het dak van tuinhuis is in PVC en werd doorboord door de hagelstorm van 9 juni net als het afdakje bij het tuinhuis, ik zou dit willen herstellen met metalen platen. Is dit technisch haalbaar, zo ja graag een offerte, zodat ik dit aan mijn verzekeringsmaatschappij voor akkoord kan voorleggen.

Reactie toevoegen

Geef de karakters in die u in de afbeelding ziet. (Voorlezen)
Neem de tekens uit het bovenstaande figuur over. Waneer de tekens niet duidelijk zijn, kunt u het formulier verzenden om een nieuw figuur weer te geven. De tekens zijn niet hoofdlettergevoelig.

© 2013 Dakbedekkingen.info - Disclaimer - Copyright - Privacy - Contact - Webdesign Sarah Strobbe