Alles wat u zoekt over dakbedekkingen

Ontvang gratis 6 aanbiedingen binnen 2 minuten!


Toepassing van stalen dakbedekking

Stalen dakbedekking kunt u heel breed zien, want u kunt dan denken aan de traditionele golfplaten, maar ook stalen profielplaten, sandwichpanelen en ecopanelen horen er bij, evenals de dakpanplaten.

In dit artikel volgt een overzicht van de diverse varianten en de mogelijkheden.

Stalen golfplaten als dakbedekking

De traditionele golfplaten worden tegenwoordig steeds minder gebruikt. Er zijn echter nog genoeg bedrijven die het complete programma asbestvrije vezelcement golfplaten met de benodigde bevestigings- en hulpmaterialen kunnen leveren.

Stalen profielplaten

Stalen profielplaten worden gebruikt als dakbeplating. Stalen profielplaten hebben als groot voordeel dat ze een lager gewicht hebben dan de gewone golfplaten. De gordingafstand kan hierdoor eventueel van 1,5 meter worden vergroot naar 1,8 meter.

De prijs die de klant betaalt, is ook minder dan voor gewone golfplaten omdat in dat geval de overlapping van 15% ook in rekening wordt gebracht. Als de klant kiest voor stalen profielplaten met een dikke plastisol coating die in allerlei kleuren mogelijk is, dan wordt er tevens een garantie van 10 jaar op de coating gegeven.

De stalen profielplaten worden geleverd tot maximaal 15 meter lang. Dit heeft ook zeker voordelen met betrekking tot de montage ervan.

Als u uw dak goed wilt isoleren, dan raden wij u aan hier te kijken voor de scherpste offertes voor dakisolatie.

Sandwichpanelen en ecopanelen als dakbedekking

Sandwichpanelen en ecopanelen worden als dakbedekking gebruikt, als het dak waar het om gaat geïsoleerd moet gaan worden. Deze panelen hebben vaak een dikte van 60 millimeter, al wordt 40 en 80 millimeter ook wel toegepast. Deze panelen geven het dak een kwalitatief hoogwaardige isolatie.

De panelen kunnen heel snel gemonteerd worden en ook is hiermee een grotere gordingafstand mogelijk. Dat zal ook een positief effect hebben op de montagekosten. De sandwichpanelen hebben aan iedere kant een stalen profielplaat met verschillende diktes en met verschillende soorten coatings.

De ecopanelen hebben aan de onderkant een alu-folie in plaats van een stalen profielplaat zoals bij de sandwichpanelen. Hierdoor zijn de ecopanelen goedkoper in aanschaf maar de kleinere gordingafstand maakt het daarnaast toch weer duurder.

Eigenschappen van een dakpanplaat

Een dakpanplaat als dakbedekking bestaat uit onverwoestbaar dubbelzijdig verzinkt staal. Tevens is aan beide zijden een coating aangebracht voor nog meer bescherming. De coating is leverbaar in verschillende natuurlijke kleuren.

Deze dakpanplaten kunnen tegen de meest extreme weersomstandigheden, dankzij de combinatie van staal, zink, primer en de coating. Vochtigheid heeft geen kans bij deze naadloze platen en sneeuw kan zich niet ophopen. Dankzij het gladde oppervlak hebben ook mossen vrijwel geen kans.

Stalen dakpanplaten zorgen voor een onderhoudsarm dak. De praktische eigenschappen die de dakpanplaten hebben, zorgen bij een dakrenovatie vaak voor het meeste rendement. De dakpanplaten kunnen vaak gewoon over de oude dakbedekking worden gelegd. Dit wordt de dak-op-dak-methode genoemd, die overigens alleen mogelijk is bij rieten daken, shingles of golfplaten. Er is een hele rits accessoires verkrijgbaar voor een mooie afwerking van de dakpanplaten. Hierbij moet u dan denken aan nokken, ondernokken, eindnokken, lichtplaten, windveren, ontluchtingen, dakramen en bevestigingen.

De windveren, schroeven en nokken hebben dezelfde kleur als de dakplaten voor een mooie egale afwerking.

Reactie toevoegen

Geef de karakters in die u in de afbeelding ziet. (Voorlezen)
Neem de tekens uit het bovenstaande figuur over. Waneer de tekens niet duidelijk zijn, kunt u het formulier verzenden om een nieuw figuur weer te geven. De tekens zijn niet hoofdlettergevoelig.

© 2013 Dakbedekkingen.info - Disclaimer - Copyright - Privacy - Contact - Webdesign Sarah Strobbe